Project

General

Profile

Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository"

Added by doak complex 7 days ago

Hi all,

I fail to run repo to get the sources like suggested in the build instructions:

$ repo init -u https://git.replicant.us/replicant/manifest.git -b replicant-6.0
Get https://gerrit.googlesource.com/git-repo/clone.bundle
Get https://gerrit.googlesource.com/git-repo
remote: Finding sources: 100% (6/6)
remote: Total 6 (delta 0), reused 6 (delta 0)
Unpacking objects: 100% (6/6), done.
From https://gerrit.googlesource.com/git-repo
   1dc3660..685320b  master     -> origin/master
Get https://git.replicant.us/replicant/manifest.git
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100  737k  100  737k    0     0   372k      0  0:00:01  0:00:01 --:--:--  372k
Receiving objects: 100% (1631/1631), 737.16 KiB | 28.35 MiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (586/586), done.
From /tmp/doak/.repo/manifests.git/clone.bundle
 * [new branch]      replicant-6.0 -> origin/replicant-6.0
fatal: 'origin' does not appear to be a git repository
fatal: Could not read from remote repository.

Please make sure you have the correct access rights
and the repository exists.
^Caborted by user

I tried an older Git (v2.15 vs. v2.1), an older repo command (Debian contrib vs. using repo internal --repo-url option), another shell (zsh vs. bash), another manifest (Replicant vs. ownbrown vs. Android), but always got the very same error.
Am I the only one facing this problem? Is there anything I miss?

Any hints are highly appreciated...

Regards,
doak


Replies (5)

RE: Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository" - Added by Fil Bergamo 7 days ago

Hi,

I think it's worth notifying the maintainers about that, via the mailing list.

RE: Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository" - Added by doak complex 7 days ago

Hi Fil Bergamo,

thanks for the answer.
Yes, but first I want to be sure that it is not a local issue and get some more details. Did you try it? Do you get the same error?

I am trying to avoid debugging repo, in fact I am working on it to get rid of it ;)
But perhaps I should have a depper look into it to find the root cause....

Regards,
Korbinian

RE: Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository" - Added by doak complex 4 days ago

Aargh! I have found the issue, which was local in fact: I had a dangling '.git' Git symlink in one of the parent repositories. It seems 'repo' can't cope with that ... :(

I think it's worth notifying the maintainers about that, via the mailing list.

Just because I am curious: Do you know a mailing list? I haven't found any for 'git-repo' ...

Best regards,
doak

RE: Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository" - Added by Fil Lupin about 9 hours ago

Hi doak,
I think Fil Bergamo was probably talking about the mailing list of the project: https://lists.osuosl.org/mailman/listinfo/replicant
Cheers.

RE: Problems with git-repo: "fatal: 'origin' does not appear to be a git repository" - Added by Fil Bergamo about 5 hours ago

Fil Lupin wrote:

Hi doak,
I think Fil Bergamo was probably talking about the mailing list of the project: https://lists.osuosl.org/mailman/listinfo/replicant
Cheers.

Indeed. That's what I was referring to ;)
Anyway, I'm happy it was just a local issue that got solved.

    (1-5/5)