Project

General

Profile

R 6.0, S3, not working apps

Added by trumpEt Y 26 days ago

Hello,
First of all I'd like to thank you for your amazing work on Replicant.
Recently I upgraded on my S3 R to the 6.0..3 I have some problems with apps as below.

1. Orbot can't run. It means app is running but can't make a connection to Tor.
2. Can't install Librem Mail - K9's fork.
3. Tor Browser and Firefox is crashing after 1,2 sec.

I've tried to sideload the https://luddit.es/android/replicant6experimental/replicant-6.0-20190805-i9300-unsigned.zip but without success. The comment was that this package is unsigned.
I also tried to install via recovery/emulated but without success. The info was that /data can't be mounted.

Could you please help me with the topics above?

Cheers!


Replies (4)

RE: R 6.0, S3, not working apps - Added by Andrés D 23 days ago

Hi trumpET.

First of all I'd like to thank you for your amazing work on Replicant.
Recently I upgraded on my S3 R to the 6.0..3 I have some problems with apps as below.

1. Orbot can't run. It means app is running but can't make a connection to Tor.

I don't use Tor network so I have never tried Orbot. Several people have already said in the IRC channel that latest versions of Orbot don't work, and the last time I remember someone replied: "There's already a bug report on GitHub, hopefully Nathan will get it fixed soon"

2. Can't install Librem Mail - K9's fork.

I don't know, I use K9 and it works nice. Librem is mainly a rebrand of the latest stable version of K9 and doesn't do much more. K9 is in healthy development even if they have not released a new version for some time. In my opinion Librem Mail is only a marketing app, and will disappear or rebase the rebranding to the next version of K9.

3. Tor Browser and Firefox is crashing after 1,2 sec.

That's a known issue. Modern versions of Webview (Android's web component) and Firefox based browsers need a more complete OpenGLES than what Replicant 6 0003 provides. Replicant 6 0004 will fix this (or the development build you wrote below).

I've tried to sideload the https://luddit.es/android/replicant6experimental/replicant-6.0-20190805-i9300-unsigned.zip but without success. The comment was that this package is unsigned.

Before, you need to install recovery: https://luddit.es/android/replicant6experimental/20190903/recovery-i9300.img (or any recovery that allows installing unsigned ROMs) and wipe the data partition (make a backup before if you have any valued data there).
Then use the latest build that is https://luddit.es/android/replicant6experimental/20190903/replicant-6.0-20190903-i9300-unsigned.zip

I also tried to install via recovery/emulated but without success. The info was that /data can't be mounted.

Is your data partition encrypted? That will be fixed if you wipe the data partition. Anyway, I always install with sideload.

I hope this help you.

Andrés

RE: R 6.0, S3, not working apps - Added by Aeliton Silva 22 days ago

I'd like to add Download app to the list. Whenever I try download something it just add a new entry to the queue but nothing is downloaded. I'm using a Galaxy Note 2 n7100.

RE: R 6.0, S3, not working apps - Added by trumpEt Y 21 days ago

@ Andrés D, thank you for your explanation.
Yes, my phone is encrypted and can't preview, copy /data even as root (permission denied).

RE: R 6.0, S3, not working apps - Added by average user 17 days ago

Hi trumpET Y, I experienced the same issue with Orbot (v 16.1.2-RC-2 on S3 Replicant 6.0) and downgrading (v 16.1.1-Beta-2) worked for me.
(I got the information here: https://github.com/guardianproject/orbot/issues/261#issuecomment-536252503)

    (1-4/4)